Liebster Blog Award i dwa nowe cykle tematyczne na blogu

Zostałam nominowana przez autorkę bloga WegePrzepis do odpowiedzi na pytania zadawane w ramach Liebster Blog Award.

O co chodzi? Nominacja do Liebster Award jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za „dobrze wykonaną robotę”. Jest przyznawana dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów, więc daje możliwość ich rozpowszechnienia. Po odebraniu nominacji należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował. To by było tyle na ten temat, teraz pora na moje odpowiedzi.

  1. Gdy jest piękna pogoda, to wybierzesz jedzenie w domu czy w plenerze? Wolałabym w plenerze, ale takie jest życie i zjadam w domu
  2. Danie, które najczęściej robisz? Makaron z brokułami z książki „Appetite for reduction” (przepis dostępny w serwisie food.com)
  3. Co Cię ostatnio zaskoczyło swoim smakiem? Spaghetti all’aglio, olio e pepperoncino (poważnie)
  4. Gdybyś nie zwracała uwagi na kalorie to… Jadłabym czekoladowe muffiny na śniadanie, makaron i pizzę na obiad a na kolację falafle (zaraz! ja tak jem naprawdę! przynajmniej czasami ;)
  5. W Twojej lodówce zawsze jest…sos sojowy
  6. Planujesz posiłki, czy przygotowujesz je spontanicznie? Planuję, planuję, planuję. Z przynajmniej trzech powodów: blogowania (to co prezentuję na blogu to powiedzmy 20% tego co jem, jednak narzuca to pewne prawa, jeżeli przepis, który wykonuję na bloga wykorzystuje ½ kalafiora to ta druga powędruje do jakiegoś innego, nie prezentowanego na blogu dania); kwestii zdrowotnych (niech to jednak sprawia chociaż wrażenie zbilansowanego) i kwestii ekonomicznych (nie lubię marnotrawstwa a planowanie pomaga wyraźnie zmniejszyć straty i wydatki)
  7. Twoja ulubiona przyprawa to…sos sojowy ale także sól ziołowa, bo staram się ograniczyć ilość sodu
  8. Danie, do którego się przymierzasz, które jest Twoim wyzwaniem to… chciałabym wreszcie upiec  chlebek drożdżowy typu „pull apart” na przykład taki
  9. Jak wspominasz swoje pierwsze chwile w kuchni? Dobrze (dziwne pytanie, chodzi o atak zombie-krewetek?)
  10. Czego jeszcze nie jadłaś, a chciałabyś spróbować? Tofurkey – wegański indyk
  11. Wolisz słodycze czy słone przekąski? Ciężki wybór, jednak po chwili zastanowienia wybieram słone przekąski.

Cieszę się, z tego nie do końca kulinarnego wpisu bo to dobra okazja, żeby ogłosić pewne plany blogowe. Najważniejsze, że formuła bloga nie ulegnie zmianie, nadal będę zamieszczała recenzje książek kulinarnych (głównie wegetariańskich) oraz 5 wpisów z przepisami z danej publikacji (jeżeli książka nie jest wegańska to oczywiście w zweganizowanej wersji) ale pojawią się dwa całkiem nowe cykle – wolna sobota i słoneczna niedziela.

Co to oznacza? Tylko tyle, że w weekendy nie będą ukazywały się „regularne” przepisy z książek kucharskich, opisywanych w danym czasie. A teraz nieco szczegółów.

Wolna Sobota

Jak sama nazwa wskazuje – w sobotę nie gotuję. Ale nie znaczy to, że nie będzie nic związanego z tak zwaną spożywką. Tego dnia będę zamieszczała recenzje produktów, miejsc a także wpisy dotyczące diety biegaczy czy szczegóły tego, co sama jem (poza tym co już jest opublikowane).

Słoneczna niedziela

Słoneczna niedziela czyli Sonnigen Sonntag! Od razu wiadomo, będzie o Austrii i Wiedniu. Czyli przepisy na wegańskie albo zweganizowane dania z tego regionu, przewodnik po miejscach gastro i nie, trochę o produktach regionalnych jak Almdudler czy Steirischen Ölkürbisses.

Oczywiście, pomimo moich chęci, nie sądzę żeby wpisy ukazywały się w każdy weekend ale postaram się, żeby częstotliwość była jak najwyższa.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s