O mnie

Za więcej yofu! i nickiem spaceage kryje się osoba na zdjęciu. Nie, nie ten osobnik ze sztucznego futra i nieco nieobecnym spojrzeniem. Obok stoję ja – Olga.

IMG_0402

Podstawowe informacje o mnie to:

  1. jestem z Warszawy i w Warszawie mieszkam na stałe (ale kocham też Wiedeń i to z wzajemnością)
  2. mam wege Mężą (i to jest wspaniała wiadomość, to była długa droga dla nas obojga :)
  3. jestem po 30tce (ale radośnie udaję że jednak nie)
  4. jestem biologiem – skończyłam SGGW, kierunek Biologia na wydziale Rolnictwa i Biologii oraz studia doktoranckie z zakresu biologii/ekologii w PAN, gdzie uzyskałam tytuł doktora nauk biologicznych w zakesie biologi. Naukowo zajmowałam się biologią gleby ale obecnie nie pracuję dokładnie w „zawodzie”, mam doświadczenie w monitorowaniu działań niepożądanych produktów leczniczych (pharmacovigilance), w tym uprawnienienia związane z obsługą w pewnym zakresie bazy EV, przez jakiś czas pracowałam w obsłudze klienta brytyjskiego w jednej z największych firm elektronicznych świata.
  5. nie jem pod żadną postacią surowej cebuli (ale lubię surowy czosnek).

Przez długi czas na blogu publikowałam tylko przepisy kulinarne, jeżeli chcecie dowiedzieć się czegoś o moich zainteresowaniach to polecam odwiedzenie mojego Pinteresta.

Od września 2013 mam przyjemność być guest bloggerem na Blog Sen Mai. Raz na dwa tygodnie (w sobotę) zamieszczam swój autorski 100% roślinny i bezglutenowy przepis. Bardzo cieszę się z tej możliwości, ponieważ zdecydowałam sie na formułę bloga bez autorskich przepisów (i tak naprawdę żadko coś kreuję sama) – te wpisy pozwalają mi na zaprezentowanie moich własnych pomysłów osobom, które na co dzień prawdopodobnie nie przestrzegają diety roślinnej. Dodatkowe ograniczenie w postaci usunięcia z nich glutenu mobilizuje mnie do jeszcze większej kreatywności i pomysłowości.

Chętnie odpowiem na inne pytania dotyczące weganizmu, gotowania, wegańskich wypieków i innych przepisów kulinarnych a także na inne pytania, choć raczej nie na te o sens życia. Od razu uprzedzę pytanie numer 1 – bułka tarta może być wegańska.

Jak napisała na swoim wspaniałym blogu moja koleżanka Natalia (Superfoods in Warsaw) – serdecznie zapraszam do współpracy wszystkich, dla których ważne jest dobre i zdrowe jedzenie. Oto adres mailowy:

mail

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s